Elke schenkkring heeft één of twee Fonds-coördinatoren. Een Fonds-coördinator is de 'vraagbaak' voor de leden van de schenkkring m.b.t. praktische zaken. Ook staat hij/zij in contact met Fonds-coördinatoren van andere schenkkringen en het bestuur.

De Fonds-coördinator van AMSTERDAM 1 is Tia van Houten. Zij is te bereiken via het e-mailadres van deze schenkkring: amsterdam1@gezondheidfonds.nl

Er zijn in Amsterdam inmiddels 3 bijeenkomsten geweest, waarvan 2 online. Deze waren wat onhandig en onwennig en duurde ook nogal kort. We hadden het voornamelijk over de opstartperikelen van de pilot (m.n. de bankrekening) en ieder vertelde een beetje hoe het ging tijdens de corona lockdown.

door Tia van Houten

Op 9 juni lukte het eindelijk om elkaar te ontmoeten in het vertrouwde buurt beheerdershuisje. Onderwerpen waren o.a.

1) een beschrijving door mij (Tia) van de laatse Waarden-herinneringsdag in Olburgen

2) mogelijke "protocollen" of behandelwijzen tegen corona en het belang van preventieve maatregelen,

3) toekomstige bijeenkomsten

  • hoe we mensen buiten de schenkkring kunnen accommoderen, qua ruimte - mogelijkheden genoeg
  • Men vond dat er een meer specifieke invulling van toekomstige bijeenkomsten moest zijn. Er is gedacht aan thema's, zoals water, voeding, etc. Specifiek voor de volgende keer gaan wij het als het goed is praten over de ideeën van Pierre Capel, uit zijn boek Het Emotionele DNA. (Lezen mag maar hoeft niet.) Het leuke was dat ik de volgende dag toevallig via andere kanalen een YouTube filmpje hierover kreeg. Dit natuurlijk weer aan de schenkkring leden doorgestuurd.

De volgende bijeenkomst is op 11 augustus om 19.30. We hopen ook mensen buiten de huidige schenkkring te verwelkomen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij amsterdam1@gezondheidfonds.nl.